GROUND ZERO

Ground Zero berättar vad som kan vara den viktigaste historien om vår tid. I en miljö av trasiga berg, fjordar och mäktiga glaciärer, kommer du få följa isbjörnsmamman som tar sina nyfödda ungar ut på isen för sin första jakt, du kommer få uppleva polarnatten – en säsong när månen, stjärnorna och de färgglada norrskenet är de enda ljuskällorna. I en berättelse baserad på verkliga händelser, kommer du resa över den till synes oändliga packisen i Norra ishavet och bevittna dess imponerande djurliv kämpa för sin överlevnad i den mest extrema, och samtidigt vackraste, miljö på jorden.

Genom ögonen på en mycket speciell isbjörn, kommer du att uppleva en värld av is i förändring, och lära dig om hur vi är inom räckhåll för den kritiska punkten – den irreversibla ögonblick när klimatet på planeten jorden börjar kollapsa. Arktis, mer än någon annan plats på jorden, är vårt klimats frontlinje. Framtiden för en levande planet är direkt knuten till framtiden i denna region, eftersom vad som händer i Arktis stannar inte i Arktis.

Detta är det mest kritiska tidsläget, men det är också tider av stora förhoppningar, nya riktningar och idéer. Låt oss ta ledningen tillsammans.

 

Fredrik Granath Brutus Östling