OUTDOOR MEAL

SPONSRING

Vi har under åren landat i en del samarbeten och sponsringar av äventyrare. Vår mat har varit en viktig och tillfredställande del i dessa äventyrares expeditioner. Nedan presenteras några av dessa samarbeten.

THE SVEN HEDIN PROJECT

Sven Hedin (1865 – 1952) var en svensk som upptäcktsresande och geograf som ägnade sitt liv åt att utforska Centralasien och Tibet. Han tillbringade nästan 20 år i Asien, kartlade ett så stort outforskat territorium att det inte har någon motsvarighet i historien. Syftet med detta nuvarande projekt är att göra en serie av fem expeditioner som följer i spåren av Hedin, som täcker hans expeditioner till Persien, Centralasien och Tibet 1886 – 1935. Planen är att göra en expedition varje år, med början med Iran under 2013 . Vårt mål är att resa i fotspåren av Hedin, med hjälp av hans kartor, dagböcker och fotografier, och följa upp med hans geografiska och etnografiska observationer samt att upprepa några av hans mest spektakulära äventyr. Liksom Hedin gjorde vi kommer att fånga landskapet, byar och städer vi färdas genom och de människor vi möter, men med digital fotografering och filmning.

Hedins samling av cirka 10.000 fotografier har begravts i över hundra år i arkiv på Etnografiska museet i Stockholm. Den stora åtagandet att digitalisera dessa gamla glasplattor har bara börjat och vi är de första att dra full nytta av detta unika material. Vi kommer att söka efter den exakta placeringen, där Hedins fotografier togs, i syfte att fånga upp nya bilder som exakt matchar de gamla. Detta låter oss visuellt dokumentera förändringar av dessa områden under det senaste århundradet.

Sven Hedin liv som en utforskare är en av de största äventyrsberättelser genom tiderna. Vi kommer att förmedla våra resultat och Hedins berättelse för allmänheten i ett banbrytande nytt sätt, med interaktiva och geografiskt orienterade medier drivs av Google Earth som kommer att sätta en ny standard för virtuell utforskning av historiska och moderna äventyr.

Lars Larsson The Sven Hedin Project

LARS LARSSON – EXPEDITIONSLEDARE

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Hälsningar Teamet på Outdoor Meal